Nové maximum: Za úterý přibylo v Plzeňském kraji 1577 nakažených koronavirem

03.03.2021 12:37

Už přes rok bojuje Česká republika s nákazou covid-19. Nakažených ale stále raketově přibývá. Za úterý 2. března odhalily labolatoře v Plzeňském kraji 1577 nových případů.

1

Covidová lůžka v krajských nemocnicích jsou už několik dnů po sobě prakticky pořád plná. Příjem dalších pacientů je možný jen za cenu dalšího navyšování covidových kapacit, které ale vznikají na úkor lůžek pro neinfekční pacienty. Nová covidová lůžka vytvořila v uplynulých dnech kromě Domažlické i Klatovská nemocnice.

Žádná z nemocnic ale nemůže navyšovat kapacity do nekonečna a hlavně už není možné zatěžovat víc a víc zdravotnický personál. Už teď pracují sestry, lékaři, ošetřovatelé, sanitáři a další zdravotníci na 150 procent. "Prosíme proto veřejnost, pomozte nám například tím, že budete nosit respirátor nebo vysoce účinnou roušku správně - to znamená na ústech i na nose, nikoli na bradě! Děkujeme," zdravotníci nemocnic Plzeňského kraje.  

Nemocnice v Plzeňském kraji hlásí minimum volných lůžek pro covid pozitivní pacienty. Za včerejší den zemřelo v nemocnicích v Plzeňském kraji celkem 16 covidových pacientů.

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24