QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nové vlaky z Berouna do Klatov vyjedou o rok déle

06.10.2018 15:26

V rámci soutěže na dopravce na lince P2 Beroun – Kařez – Rokycany – Plzeň – Klatovy vlaky vyjedou až o rok později, tj. v prosinci 2021. Dopravci mohou stále podávat své nabídky.

koleje

Plzeňský kraj zveřejnil 19. června 2018 veřejnou zakázku na Výběr dopravce pro uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě v Plzeňském kraji pro provoz vlaků na Lince P2 (Beroun – Kařez – Rokycany – Plzeň – Klatovy) v letech 2020–2035.

Začátek provozu měl být v prosinci 2020. Termín byl ale o roku posunut. „Na základě informací o tom, že ze strany výrobců elektrických jednotek není reálné dodat požadovaný počet jednotek k prosinci 2020, jsme přistoupili k posunu termínu vyjetí nových vlaků o rok,“ uvedl Pavel Čížek, náměstek hejtmana pro oblast dopravy.

Vítězný dopravce tedy bude moci nově zahájit provoz vlaků až v prosinci 2021. Smlouva bude uzavřena na 15 let, tj. do prosince 2036.

Všichni dopravci tak dostali novou šanci se do soutěže přihlásit. Lhůta pro podání nabídek byla prodloužena o celou svou původní délku, a to do 22. října 2018.

„Věřím, že obdržíme několik nabídek ze strany železničních dopravců a že se prostřednictvím nabídkového řízení podaří na koleje v Plzeňském kraji dostat kvalitní nová vozidla za přijatelnou cenu,“ doplnil Čížek.

Cestující, kteří využívají spojení osobními vlaky mezi relacemi Beroun – Plzeň – Přeštice – Klatovy se mohou těšit na nové elektrické částečně nízkopodlažní jednotky, jejichž standardní výbavou jsou: zásuvky, USB porty, wi-fi, pohodlná látková sedadla s područkami a opěrkami, informační systém či schránky na informační materiály.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24