QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Novinky u plzeňské zoo! Nové parkoviště i cyklostezka až do Radčic - FOTKY

15.03.2019 7:02

Hned několik stavebních akcí se v poslední době odehrálo a stále odehrává u plzeňské zoologické zahrady. Slavit mohou cyklisté díky nové cyklostezce, zlepší se i podmínky pro parkování.

foto-qap-cz (7)
foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)

Velké stavební akce odstartovaly u plzeňské zoo na začátku března. Mimo jiné došlo na úplnou uzavírku hlavního parkoviště před areálem.

Návštěvníci se díky rekonstrukci parkovací plochy dočkají zejména lepšího povrchu stání. Parkoviště už je v podstatě hotové. Velké stavební práce začaly také v ulici Pod Vinicemi u Lochotínského parku.

"Podle aktuálních informací by stavba měla proběhnout na dvě etapy. V březnu vlevo od vjezdu do amfiteátru a v dubnu před výběhem klokanů, tedy před hlavní pokladnou. Podle všeho by venkovní rekonstrukce mimo zahradu měly být ukončeny ke konci dubna," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba. K zoo se momentálně dostanou řidiči jen po silnici od Radčic nebo Kalikovského mlýna.

Slavit mohou cyklisté. Funguje už nová cyklostezka podél zoo, která je součsátí plzeňských greenways. Konkrétně jde o úsek "Plzeň – Mže", který má délku 750 metrů. Začátek stezky je v blízkosti hlavního vstupu do zoo v ulici Pod Vinicemi a dál pokračuje ve směru k Radčicím. Stavba stála přibližně 9,1 milionu korun. Cílem bylo zkvalitnit propojení městských obvodů a sídel ležících na západ od Plzně s prvním plzeňským obvodem a centrem města.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24