Novinky ze zoo: Začíná sezona, nově jsou k vidění kolibříci

31.03.2019 17:22

V pondělí 1. dubna začíná v plzeňské zoo sezónní provoz. Mění se otevírací doba. Nově můžete vidět v plzeňské zoo trojici kolibříků, zajímavé ptáčky, kteří umí mávat křídly až 90x za vteřinu.

kolibřík Tereza Holá

Od pondělí 1. dubna budou pokladny plzeňské zoo otevřeny od 8:00 do 18:00, areál zoo bude otevřen do 19:00 hodin. Od 1. dubna bude otevřen i DinoPark, od 2. dubna se 2x denně konají i sokolnické ukázky v amfiteátru.

Nově mohou návštěvníci vidět v zoo kolibříky. "V závěru roku  2018 jsme získali z odchovu Weltvogelparku Walsrode v Německu kolibříky Amaziliiny (Amazilia amazilia). Zástupci této čeledi  jsou chováni v plzeňské zahradě vůbec poprvé. V tuzemských zoo jde rovněž o ojedinělý počin. Chov kolibříků je velmi náročný. Kolibříci jsou známi tím, že jako jediní ptáci mohou létat pozadu a také velkou frekvencí mávání křídel, až 90x za vteřinu," uvádí Martin Vobruba z plzeňské zoo.

Trojici těchto ptáčků spatří návštěvníci v pavilonu nosorožců ve voliérách v expozici proti vnitřní ubikaci nosorožce Baabua. "Zatím si zvykají na místní prostředí, později budou vypuštěni do velké vnitřní expozice s rostlinami. Expozice byla v loňském roce doplněna vhodnými rostlinami, vzhledem k tomu, že jde o nektarožravé ptáky," říká dále Martin Vobruba.

Tento druh kolibříka, který dosahuje hmotnosti 5 g a velikosti 11 cm, chová 6 evropských zoo.

 

FOTO: Tereza Holá, zdroj Zoo Plzeň (https://www.instagram.com/zoo_snapper/?)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24