QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový fígl podvodníků! Nabízí k pronájmu cizí byty, ze zájemců tahají peníze

22.02.2019 7:01

Policie v regionu se zabývá několika podvodnými inzeráty na pronájem bytu. Za směšně nízké částky nabízí podvodníci k pronájmu cizí byty a peníze chtějí poslat na účet.

Evakuace na Doubravce_QAP (5)

Zatím neznámý podvodník nabízí byty k pronájmu na internetu. V inzerátu je vždy velmi nízká cena a peníze chce poslat na účet. Policie varuje, aby byli zájemci o podnájem v současné době maximálně obezřetní.

"Na nabídku pronájmu na Klatovsku reagovalo v období od měsíce ledna do současné doby několik občanů. Údajný pronajímatel uvedl svoji kontaktní e-mail adresu, poškození měli předem zaslat, na uvedený bankovní účet vedený v cizině, nejen kauci i platbu za jeden měsíční nájem," říká mluvčí policie Dana Ladmanová. Inzerent o sobě uváděl, že je dlouhodobě v zahraničí a byt zdědil po svých příbuzných u nás.

Zájemci o byt naštěstí nenaletěli. "Zájemcům o pronájem bytů bylo jednání neznámé osoby podezřelé a zjistili si vlastníky bytů, které následně kontaktovali. Ve všech případech si ověřili, že skutečný majitel byt nepronajímá a podezřelé jednání oznámili na policii," dodává policejní mluvčí.

Inzerent komunikuje z e-mail adres s podobnými názvy jako známé společnosti. Ve všech případech se jednalo o mezinárodní firmy, které se zabývají ubytováním po celém světě a používají rezervační systémy. Nabízené podvodné pronájmy nemovitostí jsou inzerovány na různých portálech i v oblastech, kde lidé nabízí použité věci a zboží.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24