Nový interiér i exteriér? To je to, čeho se dočká pavilon Formanka.

10.10.2019 17:20

Pavilon Formanka v areálu Plzeňského Prazdroje projde celkovou rekonstrukcí. Doba trvání rekonstrukce se odhaduje přibližně na devět měsíců. Po přestavbě se návštěvníci budou moct těšit z moderního interiéru.

Formanka (5)
Formanka (5)Formanka (18)Formanka (7)Formanka (16)

V rámci rozsáhlé rekonstrukce zahradního pavilonu Formanka v areálu Plzeňského Prazdroje dojde k úpravám střechy, dřevěných prvků na fasádě a dojde i na revizi výplní stěn. Obměny se dočká i tamější dominanta, výčep. Podle prvotních plánů by rekonstrukce měla být dokončena v červnu 2020. 

"Půjde o největší rekonstrukci této historické budovy od jejího vzniku na přelomu 19. a 20. století, v minulosti se uskutečnily jen nezbytné drobné opravy či úpravy interiéru,“ uvádí Pavla Mášková z Plzeňského Prazdroje.

Formanka si získává především své návštěvníky v letních dnech, kdy není nad to si sednout po práci na prosluněnou terasu s oroseným půllitrem Pilsner Urquell v ruce.

„Díky hrázděné konstrukci restaurace silně připomíná lázeňské pavilony a právě pro svoji uvolněnou lázeňskou atmosféru je Formanka mezi návštěvníky pivovaru tolik oblíbená,“ dodává Pavla Mášková.

 

FOTO: Plzeňský Prazdroj 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24