Nový jízdní řád vlaků přinese v Plzeňském kraji zlepšení i zkrácení cestování

15.10.2019 10:46

Už od poloviny prosince začne platit nový jízdní řád vlaků pro rok 2020. České dráhy odtajnily detaily novinek. Cestující se dočkají zejména zlepšení u spojů mezi Prahou a regionem.

RegioPanterI

Už za dva měsíce začne platit nový jízdní řád vlaků na rok 2020. K největším novinkám v regionu patří rozšíření počtu přímých vlaků na trase Klatovy - Praha a zpět, zrychlení cesty mezi Klatovy a Prahou až o 15 minut, zároveň přibydou nové večerní spoje Západního expresu na trati Cheb - Praha a Praha - Plzeň. 

"Na základě objednávky ministerstva dopravy a některých regionů připravujeme také rozšíření nabídky na několika vnitrostátních linkách. Novinkou bude přímé vlakové spojení Prahy s lázněmi Třeboň a s pohraniční stanicí Českými Velenicemi, odkud je možné pokračovat dál do Rakouska. Díky objednávce Plzeňského kraje pojede více přímých vlaků mezi Klatovy a Prahou, dodatečné spoje zamíří na linky mezi Prahou a Jihočeským nebo Ústeckým krajem, a také mezi Brnem, Jihlavou a Českými Budějovicemi,“ doplňuje informace o novinky ve vnitrostátních jízdních řádech dálkových vlaků Petr Vondráček.

V rámci Plzeňského kraje se cestující dočkají zlepšení u spojů mezi Prahou a západními Čechami. "Nově pojede více přímých vlaků mezi Prahou a Klatovy a dochází také ke zrychlení těchto vlaků. Cestující z Klatov do Prahy ušetří 15 minut na cestě a z Prahy do Klatov 11 minut. Doba jízdy z Klatov do Prahy tak bude jen 2 hodiny a 17 minut a opačným směrem 2 hodiny a 15 minut," říká mlučí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Lepší obslužnost bude zajištěna také ve večerních hodinách, kdy budou jezdit nové Západní expresy Cheb (20:33) – Plzeň (22:00) – Praha (23:20) a Praha (22:39) – Plzeň (23:57). "Tyto vlaky navíc zastaví v Hořovicích a v Rokycanech a zajistí lepší možnost pro návrat ze zaměstnání nebo z kulturních akcí v hlavním městě," dodává Petr Šťáhlavský.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24