Nový přestupní terminál na Slovanech už funguje - AKTUÁLNÍ FOTKY

17.09.2018 13:02

Nový přestupní terminál, který vznikl na náměstí Milady Horákové v Plzni na Slovanech, už funguje. Cestujícím usnadní přestupy mezi linkovými autobusy a MHD.

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (15)

Nový přestupní terminál na Slovanech začal vznikat na začátku letošního dubna. Součástí stavby byla také úprava napojení ulic Plzeňská cesta, vedoucí z Hradiště, a ulice U Školky.

Na Nepomucké v těsné blízkosti náměstí Milady Horákové vznikla celkem tři stanoviště pro linkové autobusy, které míří na jih od Plzně. Cestující tak mají lepší návaznost v přestupu z MHD. Na náměstí Milady Horákové je konečná tramvajové linky číslo 1, zastávky zde mají také autobusové linky číslo 22, 29 a 30. Zároveň v lokalitě staví i trolejbusy z Černic a Bručné.

Součástí stavby byla také úprava napojení ulice Plzeňská cesta na Nepomuckou ulici. V místech vznikla v podstatě nová křižovatka ve tvaru klasického kříže. Vzniklo také nové místo pro přecházení Nepomucké. Zároveň došlo na úpravu chodníků a vznikla také cyklostezka. V současné době už se provádí jen dokončovací práce.

Nový terminál funguje pro celkem 12 linek v systému Integrované dopravy Plzeňska. "Některé spoje zde končí, například spoje od Šťáhlavic nebo Únětic, zbylé budou pokračovat na Centrální autobusové nádraží. Ale to jen do poloviny prosince 2018, poté budou tyto spoje ukončeny na právě budovaném přestupním uzlu Hlavní nádraží,“ dodal Martin Fencl z firmy organizující krajskou veřejnou dopravu POVED s.r.o. Kompletní přehled linek, které nově míří do přesupního uzlu na Slovanech, najdete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24