QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Nový týden přinese noční mrazy. Denní teploty se vyhoupnou lehce nad nulu

20.01.2020 6:47

V nejbližších dnech čekají meteorologové v Plzeňském kraji denní teploty do čtyř stupňů nad nulou. Noci budou mrazivé. Dočkáme se bílé nadílky?

železnorudsko_1_12_2012 (36)

Pondělí 20. ledna bude v Plzeňském kraji zpočátku oblačné, na Šumavě a na jihovýchodě kraje očekává Český hydrometeorologický ústav až zataženo a doznívající slabé občasné sněžení. Během dne pak ubyde oblačnosti na polojasno, k večeru se vyjasní. V noci na úterý musíme počítat s tvorbou mrznoucích mlh. Nejvyšší teploty 1 až 4 °C, na horách -1 až +2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

V úterý 21. ledna musíme počítat s mrznoucími mlhami nebo v nejnižších polohách i nízkou oblačností. Na horách a během odpoledne a večera bude ojediněle i v nižších polohách jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty -4 až -7 °C, nejvyšší denní -2 až +1 °C, při déletrvajícím vyjasnění ojediněle až 3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s až klid.

Ve středu 22. ledna nás zpočátku v noci ještěč čekají místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost, postupně bude většinou jasno až polojasno. Během odpoledne od severovýchodu oblačno. Nejnižší noční teploty -4 až -7 °C, nejvyšší denní 1 až 4 °C. Slabý západní vítr do 4 m/s.

Ve čtvrtek 23. ledna očekvají meteorologové zpočátku většinou zataženo nízkou oblačností, na horách a během dne místy i v nižších polohách skoro jasno. Nejnižší noční teploty 0 až -3 °C, nejvyšší denní 1 až 4 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24