QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

O titul Vesnice roku Plzeňského kraje 2022 bojovalo 14 obcí. Komise vybrala vítěze!

14.08.2022 15:13

Slavnostní vyhlášení za účasti zástupců Plzeňského kraje se uskutečnilo v prostorách sportovního hřiště přímo ve vítězné obci. Ta získala nejenom Zlatou stuhu za vítězství v soutěži.

Pačejov předává žezlo Kařezu

Do vítězné obce putuje také finanční dar od Plzeňského kraje a ministerstva pro místní rozvoj.

Hodnotící komise navštívila všechny přihlášené obce během června, kdy v časovém intervalu dvou hodin měli zástupci obce možnost odprezentovat své úspěchy na poli společenského života, rozvoje obce, spolupráce místních spolků a organizací, péče o obec, její infrastrukturu, veřejnou zeleň i vzdělávání a další oblasti.

Kařez má nadstandardní spolupráci s místními podnikateli a spolky. Především sportovní spolky jsou zde velmi činné a je jich také vyšší počet. Všechny spolky se zapojují do života v obci a díky nim zde dochází k tradičnímu mezigeneračnímu propojení. Obec dobře rozvíjí své služby, infrastrukturu, pečuje o veřejná prostranství, kterými jsou nejen zeleň ale také vodní prvky. Zároveň kvalitně pečuje o areál své mateřské a základní školy i jeho širší okolí. „Je to pro nás velká čest a pocta. Znamená to také, že naše zastupitelstvo dělá práci kvalitně. Zároveň ale vím, že to není jen vítězství starosty obce a zastupitelů, ale je to hlavně díky jejím obyvatelům,“ řekl starosta vítězné obce Václav Krofta. „Přípravy byly sice náročné, ale zároveň musím říci, že jsme v přítomnosti poroty byli autentičtí a přirození. Představili jsme život v obci takový, jaký opravdu je, jací jsme na poli společenském ale také jak pečujeme o infrastrukturu, jakou máme občanskou vybavenost a čím je obec celkově zajímavá.“

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24