O víkendu bude teplo. Hrozí ale velmi silné bouřky!

26.06.2020 11:56

Zatímco v sobotu se objeví bouřky jenom místy, v neděli už by mělo na většině Plzeňského kraje pršet a k tomu se přidají velmi silné bouřky.

QAP foto

V noci na sobotu 27. června bude v Plzeňském kraji jasno až polojasno, k ránu přibyde oblačnosti a ojediněle se mohou objevit mlhy. Nejnižší teploty se budou držet mezi 15 a 12 stupni. Také v sobotu přes den bude zpočátku polojasno a ojediněle se objeví mlhy.

"Během dne bude většinou oblačno a od západu zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky. V závěru ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejvyšší teploty 25 až 28 °C, na horách 20 až 23 °C. Zpočátku slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, bude v bouřkách přechodně zesilovat,“ informuje Český hydrometeorologický ústav.

V neděli 28. června nás čeká zpočátku polojasno, během dne oblačno až zataženo a od západu postupně na většině území přeháňky nebo občasný déšť. Místy hrozí bouřky dokonce i silné. Nejnižší noční teploty 17 až 14 °C, nejvyšší denní 26 až 29 °C. Zpočátku slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, bude v bouřkách přechodně zesilovat.

Meteorologové zatím vydali předběžné varování: "V bouřkách se ojediněle mohou vyskytnout přívalové srážky s úhrny kolem 50 mm, kroupy a nárazy větru kolem 70 km/h.“

S občasným deštěm a přeháňkami musíme počítat v Plzeňském kraji také během pondělí 29. června, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 18 do 21 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24