QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend plný nehod! Tragická nehoda na dálnici D5, večer boural řidič v Nýřanech - FOTO

17.06.2023 22:00     18.06.2023 12:19

Už od pátku se v regionu ve větší míře bourá a záchranné složky mají plné ruce práce i nadále. Nehoda s tragickým koncem je hlášena z D5. Jeden muž zemřel, další čtyři utekli.

nehoda D5 PCR
nehoda D5 PCRnehoda PCR D5nyrany8nyranynyrany SDHnyrany3nyrany3

V sobotu večer vyjížděli záchranáři, hasiči i policisté do Nýřan. Osobní auto havarovalo ve Školní ulici. Po havárii skončilo auto na kolejích, omezen byl tak i provoz na železnici. Řidič utrpěl zranění a převzali si ho do péče záchranáři. Fotografie z této nehody od hasičů z Nýřan najdete ve fotogalerii.

V noci se stala nehoda na Tachovsku, konkrétně v Sulislavi. Také při této nehodě došlo ke zranění.

Tragická nehoda na D5

Další nehoda je v neděli ráno hlášena z dálnice D5, konkrétně z km 44 ve směru na Rozvadov. Kolem osmé hodiny ráno uuto vylétlo ve vysoké rychlosti z dálnice. Na místě jsou záchranné složky. Tato nehoda má tragické následky.

"Všechny složky IZS zasahovaly u nehody jednoho osobnéího vozidla na 44. km D5. Na místě nalezen cizinec r. 1990 mimo vozidlo bez známek života. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. Cestou ZOS povolán na místo koroner," uvedl k nehodě mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký.

"Osobní automobil z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do levých středových svodidel, která ho odrazila na pravá svodidla a následně mimo těleso dálnice. Ve vozidle mělo cestovat 5 osob cizí státní příslušnosti, jedna z nich nehodu nepřežila. Okolnostmi nehody se dále budou zabývat kriminalisté územního odboru Rokycany," upřesnil mluvčí policie Ondřej Hodan.

Čtyři muži od nehody utekli. "Po nehodě měli z vozu utéct 4 muži cizí státní příslušnosti (ročníky 1975, 1996, 1999, 2001), kteří byli v rámci pátrací akce zanedlouho dopadeni a převezeni zpět na místo nehody," doplnil policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Muži byli po nehodě zranění. "Záchranáři asistovali policii u vyhledaných účastníků nehody. Jeden muž (47 let) byl transportován do Rokycanske nemocnice. Tři na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Další nehody

Nehodu na dálnici D5 řešily složky IZS také v sobotu. Auto skončilo po havárii ve svodidlech na km 48,3 km ve směru Rozvadov - Praha.

Ve svodidlech skončilo v neděli ráno auto v Plzni na Rokycanské třídě. Záchranka odvezla do nemocnice jednu zraněnou ženu. "Žena r. 1970 byla odtransportována ZZS s lehčím zraněním do FN Plzeň," upřesnil mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký.

O dalších víkendových nehodách jsme již informovali. Jedna z velmi vážných nehod se stala v sobotu. Auto se čtyřmi dětmi havarovalo na silnci 193 u Domažlic, dvě děti jsou ve vážném stavu a transportoval je do nemocnice vrtulník. Více ZDE.

Děti cestovaly i v dodávce, která havarovala před víkendem. O této nehodě jsme více psali ZDE.

foto: hasiči Nýřany, PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24