QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obalovna v Rokycanech nebude. Podnikatel od záměru upustil

05.03.2020 6:44

Zařízení na zpracování recyklátu, o kterém v posledních dnech mluvil snad každý v Rokycanech, se v bývalých Kovohutích stavět nebude. Starostovi to oznámil podnikatel Robert Beneš.

rokycany

Záměr postavit ve městě výrobnu asfaltových směsí vyvolal mezi obyvateli Rokycan vlnu odporu. Na sociálních sítích vznikla skupina, ve které občané krizovali dopady projektu na životní prostředí. Projekt odmítla i rada města. To, že stavba by mohla mít vliv na životní prostředí a veřejné zdraví vyplynulo také ze závěrů zjišťovacího řízení krajského úřadu.

"Po rozhovoru s panem starostou jsem zvážil jeho doporučení a dnes jsem oficiálně zastavil posuzování vlivu ´Zařízení na zpracování recyklátu, Rokycany´ na životní prostředí, kterému se také říká velká EIA. Tímto ukončuji veškeré plánované aktivity v areálu rokycanských Kovohutí,“ uvedl Robert Beneš.

Starosta rozhodnutí přivítal. "Tím považuji celou věc za uzavřenou, protože mi pan Beneš dokonce předložil i potvrzení z datové schránky, že řízení na krajském úřadě zastavil,“ dodal Václav Kočí. 

"Děkuji investorovi, že jak avizoval, situaci zvážil a vyslyšel obavy obyvatel i města. Respektujeme svobodu podnikání, zároveň je ale naší povinností hájit zájmy našich občanů. Obdobné spory často končí u soudu, jsem moc rád, že v případě Rokycan zvítězil zdravý rozum a domluva dotčených stran. Od počátku jsem hájil kritické hlasy obyvatel, vystupoval jsem tak při jednání orgánů města i při jednání s investorem. A mám fakt radost, že lidem není jedno, co se děje v jejich okolí. Děkuji všem, kteří se aktivně zapojili a projevili občanskou angažovanost," okomentoval rozhodnutí Roberta Beneše místostarosta Rokycan Jan Šašek.

Podnikatel Robert Beneš dále uvedel, že se chce soustředit a svou energii vkládat do rekonstrukce Fitzovy vily v centru Rokycan a do Přírodní rezervace Vojenské cvičiště, kde žijí zubři a exmoorští pony.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24