QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obce v kraji by měly být bezpečnější. Kraj jim poskytne miliony

01.03.2019 7:02

Plzeňský kraj pošle obcím v rámci regionu miliony na projekty, které mají zvýšit bezpečnost. Peníze mají putovat na obecní policii, kamerové systémy a další projekty.

DSC04888

Na zvýšení bezpečnosti v obcích vyčlenil pro letošní rok Plzeňský kraj celkem deset milionů. Dotační projekt ´Podpora obcí Plzeňského kraje při zajišťování bezpečnosti´funguje už druhým rokem.

Peníze půjdou na financování obecních policií, na podporu bezpečnostních agentur, na nejrůznější zařízení včetně kamerových systémů v obcích a na další technická opatření, která mají zvýšit bezpečnost. 

"Jedním z aktuálních problémů mnoha obcí v kraji je proměna bezpečnostní situace, například v souvislosti se zaměstnáváním cizinců v průmyslových zónách. Hejtman Plzeňského kraje na toto téma inicioval několik setkání se starosty obcí k výměně informací a zkušeností. Jedním ze závěrů z těchto setkání je potřeba finanční podpory menších obcí při zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku na jejich území," vysvětluje mluvčí Plzeňského kraje Alena Marešová.

V loňském roce byl proto poprvé vyhlášen dotační program na podporu obcí při zajišťování bezpečnosti a veřejného pořádku na jejich území obce, ovšem pouze prostřednictvím obecní policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24