Obchodní řetězec Lidl stahuje některé sýry. Podívejte se, které to jsou

31.10.2020 15:32

Lidl stahuje nebezpečné výrobky, které se mohly dostat k zákazníkům. Jedná se o dva druhy sýrů. Pokud jste takové sýry zakoupili, máte nárok na vrácení peněz i bez účtenky.

Lidl

Obchodní řetězec Lidl informoval o stahování plísňového sýru Brie de Nangis značky Milbrona od německého výrobce JERMI Käsewerk GmbH. Jedná se pouze o výrobek s datem spotřeby 31. 10. 2020 a identifikační značkou DE BW 331 EG.

"Ve jmenovaném výrobku byla prokázána přítomnost verotoxinů produkujících Escherichia (E.) coli. Verotoxiny tvořené E.coli mohou být původcem průjmových onemocnění," vysvětluje obchodní řetězec. U rizikových skupin, mezi které patří například těhotné ženy nebo kojenci a malé děti, může být průběh nemoci dokonce vážný.

Od německé značky JERMI Käsewerk GmbH Lidl stahuje také výrobek „Milbona“ Ziegenrolle cca 100g s identifikační značkou DE BW 331 EG bez rozdílu data spotřeby z trhu.

"Ve jmenovaném výrobku byla prokázána přítomnost bakterie Listerie monocytogenes, která může být původcem těžkých žaludečních a střevních onemocnění a symptomů podobných chřipkové infekci. U rizikových skupin (kojenci, malé děti, senioři, těhotné ženy a lidé se sníženou imunitou) může dojít k těžkému průběhu onemocnění," uvedl obchodní řetězec Lidl.

Výrobky můžete vrátit v jakékoliv prodejně Lidl. "Výrobek může být vrácen do jakékoliv prodejny Lidl. Kupní cena bude samozřejmě vrácena i bez předložení pokladního dokladu," informoval Lidl.

Foto: webové stránky obchodního řetězce Lidl

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24