QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Objednal si drogy ze Španělska, policie ho zadržela při přebírání zásilky

21.03.2019 13:56

Policie obvinila muže kvůli pašování drog, které si objednal ze Španělska. Drogy k němu skutečně doputovaly, v Plzni už na něj ale byla nachystaná "past"...

8

Celkem netradiční případ pašerování drog odhalili němečtí a čeští celníci. Muž z Plzně si objednal drogy ze Španělska. letecky doputovaly nakonec až do České republiky a následně zásilka zamířila do Plzně. Tady už na muže ale byla připravená "past".

"V průběhu měsíce února si 41letý muž u svého známého telefonicky objednal dodání zásilky psychotropní látky ze Španělského království do České republiky. V návaznosti na tuto objednávku mu byla na jím uvedenou adresu v České republice zásilka odeslána. Ta byla přepravována letecky. Během přepravy však byla v rámci letecké celní kontroly německými celníky odhalena a zajištěna. Obsahem zásilky byly dva zatavené plastové obaly, první s nažloutlou krystalickou látkou o hmotnosti více jak 90 gramů a druhý se zavlhlou bílou látkou ve formě pasty o hmotnosti více jak 80 gramů," říká mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že v zásilce byl amfetamin a extáze.

Policie zadržela muže přímo při přebírání zásilky!

Na případu začali pracovat němečtí i čeští celníci. Díky jejich vzájemné spolupráci se nakonec podařilo muže zadržet přímo během přebírání zásilky. "Zásilka doputovala na cílenou adresu, kde byl při převzetí zásilky 41letý cizinec zadržen. Plzeňští kriminalisté si případ ještě téhož dne z rukou příslušníků Generálního ředitelství cel převzali a muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu," dodává policejní mluvčí.

Cizinec už je ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24