Objekt loděnice TJ Prazdroj Plzeň čeká rekonstrukce. Jak bude vypadat?

15.09.2021 17:13

Objekt loděnice na břehu řeky Radbuzy, kde začal svoji sportovní dráhu bronzový olympionik Radek Šlouf, čeká modernizace a celková rekonstrukce. TJ Prazdroj Plzeň získá část peněz od města.

lodenice TJ Prazdroj 1
lodenice TJ Prazdroj 1lodenice TJ Prazdroj 1 - kopieLodenice tj prazdroj

Dotaci loděnici schválili v pondělí 13. září zastupitelé města Plzně. Činit má přes 2 miliony korun. Další finance má poskytnout Národní sportovní agentura.

"Cílem návrhu přestavby a modernizace objektu je zvýšit kapacitu, zlepšit sportovní zázemí oddílu, umožnit efektivnější přípravu sportovců a zároveň vytvořit podmínky pro komerční využití objektu, a tím i příznivější financování sportovního oddílu. Přestavba objektu spočívá v nástavbě jednoho podlaží, přístavbě sportovní haly, stavebních úpravách, rekonstrukci a modernizaci stávajících prostor, a zároveň návrhu úprav za účelem zateplení objektu a snížení jeho energetické náročnosti," informuje společnost STAVPLAN, která stojí za projektem modernizace.

V současné době nestačí kapacita budovy potřebám klubu. "Kapacita zázemí současné budovy již nestačí potřebám klubu, a ani kvalita sociálního zázemí nesplňuje standardy současné doby. Poslední rekonstrukce proběhla v roce 1989," uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá i oblast sportu.

Celkové náklady na rekonstrukci loděnice jsou vyčísleny na necelých 11 milionů korun.

„Město Plzeň poskytne z rozpočtu Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně 2,16 miliony korun. Národní sportovní agentura by měla přispět necelými 7,57 miliony korun a zbytek, tedy 1,08 milionu korun by z vlastních zdrojů měl uhradit TJ Prazdroj Plzeň. Město Plzeň však dotaci poskytuje s podmínkou, že klub nejpozději do konce letošního roku doloží, že dotaci na rekonstrukci loděnice od Národní sportovní agentury získal,“ vysvětlil Roman Zarzycký.

Kanoistický oddíl TJ Prazdroj Plzeň byl založen v roce 1953. Věnuje se sportovní výchově dětí a mládeže ve věku od 8 do 21 let. Oddíl vychoval desítky juniorských a seniorských reprezentantů České republiky včetně olympijského medailisty Radka Šloufa. V současné době má 136 členů. Loděnice se nachází na levém břehu řeky Radbuzy v ulici U Radbuzy.

foto a vizualizace: Stavplan

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24