Oblíbená Bahna se letos ruší. Účastníci akce plní důležitější úkoly

02.04.2020 13:20

Den pozemního vojska Bahna 2020 se měl na vojenském cvičišti u Strašic uskutečnit 20. června. Organizátoři se rozhodli 31. ročník kvůli koronavirové pandemii zrušit.

DOL_8540

Bahna, která každoročně navštěvují desetitisíce lidí, se v letošním roce neuskuteční. "Na základě mimořádných opatření vlády a Ministerstva zdravotnictví České republiky, v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací ve vztahu k onemocnění COVID-19, s velkou lítostí oznamujeme zrušení Dne pozemního vojska BAHNA 2020. Přetrvávající obliby této každoroční události si nesmírně vážíme, vzhledem k vážnosti situace ale nepovažujeme za možné, aby se letošní ročník v původně plánovaném termínu dne 20. června 2020 uskutečnil,“ informuje za organizátory rokycanské Muzeum na demarkační linii.

Organizátoři nechtějí vystavit riziku možného onemocnění desítky tisíc návštěvníků akce.

"Žádný ročník Dne pozemního vojska se také neobejde bez stovek příslušníků útvarů pozemních sil, desítek kusů vojenské techniky a členů klubů vojenské historie. Tito lidé ale v této době plní důležitější úkoly. Posilují například Policii České republiky při ochraně státních hranic nebo zabezpečují distribuci humanitární pomoci. Nedokážeme odhadnout, jak dlouho bude toto jejich nasazení trvat, i proto jsme se rozhodli přistoupit ke zrušení 31. ročníku Dne pozemního vojska BAHNA,“ informují organizátoři s tím, že vzhledem k rozsahu pandemie a předpokládané době trvání opatření nelze očekávat, že by se akce mohla přesunout na podzim tohoto roku. Uskuteční se tedy až v příznivějších podmínkách v červnu 2021.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24