Oblíbené festivaly se vrací, město opět pořádá Dronfest a Inovujeme Plzeň

24.06.2021 7:00

Vzhledem k příznivému vývoji situace spojené s onemocněním covid-19 se Plzeň vrací k pořádání oblíbených festivalů, mezi které patří festival Dronfest a Inovujeme Plzeň.

dronfest_1
dronfest_1dronfest_2inovujeme3dronfest_3

Festival pro studenty a inovátory Inovujeme Plzeň se uskuteční v termínu 30. září až 1. října, navazovat bude Dronfest, festival bezpilotního létání, který organizátoři připravují na první říjnový víkend. Vstupné na obě akce je tradičně zdarma.

„Velmi nás těší, že se život zase vrací k normálu a my můžeme pro občany Plzně a turisty připravit takto atraktivní akce. Konkrétně Dronfest patří mezi největší akce svého druhu na světě, přičemž v České republice nemá konkurenci, žádnou takovou show jinde nenajdete. Oba výše zmíněné festivaly mají za cíl popularizovat technologie, přiblížit je široké veřejnosti a ideálně podnítit u dětí a mladých lidí zájem o studium technických oborů. Věříme, že si je lidé užijí a načerpají energii z toho, že se znovu můžeme setkávat a sbírat nové zážitky,“ řekl primátor Plzně Martin Baxa. 

Kromě programu pro veřejnost bude součástí akce také konference Smart City, na níž město představí zástupcům podnikatelského sektoru svůj unikátní ekosystém na podporu technického vzdělávání a podnikání v inovativních oborech. Na festival Inovujeme Plzeň pak naváže první říjnový víkend, tedy 2. a 3. října, Dronfest, unikátní festival bezpilotního létání.

„Letos půjde o pátý ročník, přičemž nám dělá velkou radost, že každoročně se počty návštěvníků navyšují a do Plzně kvůli této nevšední akci míří tisíce lidí, místní, lidé z celé České republiky i zahraniční turisté – například až z daleké Austrálie nebo Indie. Oblíbené jádro programu zůstává stejné, lidé se mohou těšit na přednášky s tematikou dronů, letecké ukázky, závody v FPV létání, tedy závody s malými, velmi rychlými drony, a veletrh firem, které podnikají s bezpilotními letouny. Letos jsme se rozhodli navýšit počet přednášek, o něž je každoročně velký zájem, a určitě potěšíme všechny, kteří se z nejrůznějších důvodů nebudou moci do Plzně vypravit osobně – celý festival totiž budeme nově přenášet i online,“ vysvětlil Tomáš Cholinský, ředitel úseku SIT Port Správy informačních technologií města Plzně.

Lidé se navíc už nyní mohou hlásit do oblíbených soutěží, které se s Dronfestem pojí – FotkaFilm o nejlepší video a fotografii z dronu a DronApp, soutěž pro studenty do 30 let, kteří se zajímají o bezpilotní letadla. Soutěžit je možné s nápadem nebo již hotovým projektem, jenž nalezne využití v oblasti bezpilotního létání. Může jít například o aplikaci, konstrukční nebo inovační řešení, design a tak dále.

 

Foto: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24