QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oblíbené výlety v Brdech pokračují, cyklisti vyrazili na Tok – FOTKY

10.05.2019 9:56

Cykloprojížďky a výlety po dosud neobjevených Brdech jsou velmi oblíbené. Tentokrát se vydali cyklisti na vrchol Tok, strávili zde Den vítězství.

Na vrcholu Tok 865 metrů nad morem
BrdyBrdy Na CarvánceBrdy_ kryt u odbocky z Bahenske ke studanceBrdy_vyletBunkr BenesakStudánka Nad PerkanskouNa vrcholu Tok 865 metrů nad moremVyhlidka Maly Tok

„Den volna uprostřed týdne to je sen každého cyklisty a bajkera. My jsme jej tentokrát využili k dobytí nejvyššího brdského vrcholu, vyrazili jsme na Tok,“ říká cykloprůvodkyně po Brdech Lenka Boříková.

Cyklisti dorazili na sraz do Teslína. „S velikou radostí jsem mezi námi přivítala dámu, bajkerku Mirku z teamu Bikeheart,“ říká Lenka Boříková.  

K výstupu byly tentokrát zvoleny cesty se jmény: Planýrka, Andělská, Havelská, Brdecká, Perkanská, Bahenská. Na cyklisty čekal i výšlap serpentinami Čihadelskou cestou až k náhorní plošině, k přístřešku na Carvánce. Po zelené na Tok se pak už podle cykloprůvodkyně jelo lehce.

„Čekala nás zkouška obratnosti, průjezd úzkými pěšinkami k vyhlídkovému místu. Cestou Travěnkou jsme sjeli k Houpáku, nevynechali jsme vyhlídku z horního bunkru. Cestou  zpět jsme opět jeli po tocké hřebenovce, tentokrát cestou Dřevěnkou, pro sjezd jsem zvolila cestu vedoucí poblíž Bohutínského vrchu, kde jsme trošičku zakufrovali. Po pár metrech jsem se zkušeně napojili na lesní cestu a užili si sjezd do údolí. Lesními cestami, díky těžbě dřeva a blokování cest stroji, jsme se doslova propletli až k Malému Toku,“ popisuje Lenka Boříková.  

Cyklisti absolvovali 55 kilometrů v Brdech, ke kterým přidali ještě závěrečných 11 kilometrů sjezdu po zelené až do Spáleného Poříčí. „Výlet se opět vydařil, počasí výborné a parta vynikající,“ uzavírá Lenka Boříková.

foto: Lenka Boříková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24