Obnova Lochotínského parku bude pokračovat! Druhá etapa vyjde na 20 milionů

23.03.2019 8:12

Lochotínský park v Plzni se v letošním roce dočká pokračování obnovy. Její první etapa byla dokončená na jaře 2015. Obnovou projde i část u Lochotínského pavilonku.

Lochotínský park_QAP_foto (10)

Lochotínský park prošel prvními velkými změnami v roce 2015. Probíhala první etapa velké revitalizace, která vyšla na zhruba 30 milionů.

V rámci prvních radikálních úprav došlo například na opravu hudebního pavilonku, Chotkovy skalky a v horní části přibyl také takzvaný Artušův stůl s prstenci, který v parku kdysi býval, jeho podoba se ale nedochovala. Revitalizace samozřejmě zahrnovala rozsáhlé sadbové úpravy, budování stezek, tůní a osazení mobiliářem.

V letošním roce bude obnova pokračovat druhou etapou. "Projekt obnovy zahrnuje pěstební zásahy a úpravy stávající zeleně, nové výsadby stromů, regeneraci a znovuzaložení travnatých ploch, květinové záhony, zavlažovací systém, úpravu veškerých pochozích ploch, tůň na zachycení srážkové vody," uvádí Martin Lukeš ze Správy veřejného statku města Plzně. Krom toho dojde opět na doplnění mobiliáře, informačního systému, dětských prvků a také fit prvků pro dospělé.

Správa veřejného statku se zaměří také na oblast nad Lochotínským pavilonem, kde došlo před nedávnem k velkému kácení kvůli stavbě retenční nádrže. "Část parku nad Lochotínským pavilonem bude realizována až po ukončení stavby retenční nádrže Vinice. Související investicí bude položení kanalizačního potrubí podél retenční nádrže Vinice, jež má v budoucnu sloužit pro převedení dešťových vod z oblasti Vinic a Kopeckého pramene do parku a dále do nivy Mže," upozorňuje Martin Lukeš.

Náklady na druhou etapu obnovy parku se odhadují na 20 milionů korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24