QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obří policejní razie! Kluby, ubytovny i tržnice vzala policie útokem - FOTKY

12.11.2017 15:39

Zástupy policistů vzaly o tomto víkendu útokem noční kluby, ale také ubytovny a vietnamské tržnice. Rozjela se obří šťára s krycím názvem PAD.

16
1612345678910111213141517192018212322

Rozsáhlou šťáru rozjeli policisté na Domažlicku, zejména v příhraničí. Do terénu šli i jejich kolegové z Německa, hasiči a také strážníci. Několik hodin kontrolovali policisté vyhlášené noční kluby, ale také ubytovny a tržnice.

"Policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku, zjišťovali, zda se cizinci pohybují na našem území legálně či se provozovatelé nedopouští protiprávního jednání například souvisejícího s podáváním alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. V rámci akce kontrolovali policisté i řidiče motorových vozidel, jestli dodržují veškerá ustanovení zákona. Procházeli nejen tržnice, noční podniky, ubytovny a prodejny v příhraničí, ale i vlaková a autobusová nádraží či místa, kde dochází k páchání trestné činnosti," říká mluvčí policie Martina Korandová.

Akce odstartovala v sobotu odpoledne a trvala až do nedělních ranních hodin. Kontrolami prošlo víc jak pět stovek lidí, v drtivé většině případů šlo o cizince. "Dvě osoby byly zajištěny, jeden cizinec měl uložen zákaz vstupu do Schengenského prostoru a jeden řidič usedl za volant po požití omamných a psychotropních látek.  Při kontrole dokladů jednoho cizince bylo zjištěno, že jeho doklad je veden Schengenském informačním systému. Sedmi cizincům policisté udělili blokové pokuty a u dvou dalších osob nalezli omamné a psychotropní látky.  V rámci dopravy policisté zjistili 13 přestupků a 5 dalších případů předají do správního řízení," shrnuje výsledky šťáry policejní mluvčí.

Obří razie nebyla zdaleka poslední! Policie chce na Domažlicku podobné akce zopakovat i několikrát ještě do konce roku...

Návštěvníci i provozovatelé klubů, trhovci, ale i obyvatelé ubytoven by měli v příštích týdnech počítat s dalšími podobnými kontrolami. Tato nebyla zdaleka poslední. "Chceme, aby se na Domažlicku lidé cítili bezpečně, proto budeme v podobných akcích pokračovat, zejména v předvánočním období budou policisté více vidět v ulicích,“ uvedl vedoucí územního odboru Petr Kuneš.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24