QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obrovský požár v Přeštické ulici v Plzni, vyhlášen byl 4. stupeň poplachu - FOTKY

17.09.2020 20:08     17.09.2020 22:23

Obrovský požár vypukl v Plzni v opuštěném areálu skladů v Přeštické ulici ve čtvrtek 17. září před dvacátou hodinou večer. Na místě jsou všechny složky IZS, zastaven je i provoz na blízké železniční trati.

3
132Požár12435678

Ve čtvrtek večer vypukl obrovský požár v opuštěném areálu v Přeštické ulici v Plzni na Jižním předměstí nedaleko zimního stadionu. Podle  mluvčího hasičů požár zasáhl plochu o velikosti 3 tisíce m2. Škoda je 1,5 milionu korun, uchráněné hodnoty za 40 milionů korun. Jedná se opuštěný areál bývalého skladu potravin, který často obývali lidé bez domova a narkomani. Areál je v soukromém vlastnictví.

"V 19:30 hodin byl oznámen požár většího rozsahu v Plzni v ulici Přeštická, jedná se o opuštěný areál garáží a skladů. Na místě probíhá společný zásah složek IZS," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

"Na místě zasahuje 18 hasičských jednotek," upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že byl vyhlášen 4. stupeň poplachu a problém s hydranty vyřešili hasiči dálkovou dopravou cisternami. Na místě byla i výšková technika. Po 22. hodině byl stupeň poplachu snížen na druhý.

Policie uzavřela prostor kolem, provoz na železniční trati je zastaven!

"Policisté dohlížejí na trasu pro dopravu vody. Je uzavřena i železniční trať na Klatovy. Věc si převezmou kriminalisté Městského ředitelství Plzeň. Na místo letí i vrtulník letecké služby policejního prezidia, aby monitoroval místo a rozsah požáru," dodala policejní tisková mluvčí.

Na místě jsou kromě hasičů a policistů také záchranáři. "Záchranáři na místě neeviduji žádnou zraněnou osobu," uvedla mluvčí Mária Svobodová.

Pokud bude zásah probíhat bez problémů, měl by být  provoz na železniční trati obnoven ve 23 hodin.
Požár byl lokalizován ve 21:30!

V tomto areálu se nejedná o první požár. 

V minulosti v areálu několikrát hořelo a jeden člověk dokonce přišel při požáru o život. V únoru tohoto roku došlo k vyklízení areálu za přítomnosti policie a městských strážníků. Psali jsme zde. 

 

foto: čtenářka QAP.cz, HZSPK

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24