Ochlazení bude v příštích dnech pokračovat, zlepší se to na víkend

25.03.2019 7:02

Podle aktuálních týdenních výhledů bude závěr března ve znamení ochlazení. Poslední březnový víkend přinese ale opět slinečnou oblohu i celkem vysoké teploty.

Nebe QAp foto

V pondělí musíme počítat s proměnlivou oblačností, ke které se postupně přidají přeháňky. Někde se může objevit i bouřka. Teploty se dostanou jen mezi 6 až 10 stupňů.

Velmi podobné to bude i v úterý, ale ještě se ochladí a na horách mohou být přeháňky sněhové. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den 5 až 9.

Ve středu bude oblačno až zataženo, jen místy přechodně polojasno. Někde se mohou vyskytnout přeháňky nebo občasný déšť, na horách budou srážky i sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi +2 až -2 stupni, denní mezi 6 až 10 stupni.

Zpočátku to bude stejné také ve čtvrtek, postupně ale bude oblačnosti i srážek ubývat. Teploty půjdou lehce nahoru. V noci klesnou mezi 4 stupně až 0, přes den vystoupí mezi 8 až 12.

A zlepšovat se to bude i během pátku, kdy nás čeká zpočátku sice oblačno se slabými přeháňkami, během dně ale bude až skoro jasno. V noci budou teploty mezi 4 stupni až 0, přes den mezi 9 až 13. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno, postupně oblačno až zataženo a místy přeháňky, na horách i sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C, v závěru období 7 až 12 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24