QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ochutnej kus světa! V Plzni se chystá zajímavý festival

23.01.2020 13:20

Zajímá Vás, jak žijí v jiných zemích? Chcete vědět něco o jiných kulturách? Ochutnat jídlo z dalekých zemí? Přijďte o víkendu do Olympie v Černicích na festival Ochutnej kus světa.

ochutnej kus světa

Festival Ochutnej kus světa bude probíhat v OC Olympia Plzeň 25. - 26. ledna vždy od 11:00 do 15:00. Do Plzně přijedou své země prezentovat lidé z dalekých zemí například Brazílie, Gruzie, Taiwanu, Indonésie, Kamerunu, Bangladéše atd.

Téměř 50 stážistů z různých koutů planety předvede v Olympii svou kulturu, tradiční jídlo, ukážou národní tance, hudební nástroje apod.

"Můžete si také osvojit základy jejich jazyka a naučit se cizí písmo. Komunikace bude probíhat v anglickém jazyce. Nemusíte se ale bát, pokud si nejste jisti svou angličtinou. K dispozici tu budou naši překladatelé, kteří rádi vše přeloží a pomohou Vám doptat se na doplňující informace. Nejen, že si zlepšíte komunikační dovednosti v cizím jazyce, ale získáte také přátele po celém světě," informují pořadatelé akce.

Festival pořádá mezinárodní studentská organizace AIESEC, která tímto chce podpořit cíle udržitelného rozvoje, a to konkrétně v oblasti kvalitního vzdělání. Snaží se zajistit přístup k relevantním informacím, podpořit vzdělání v každém věku a naučit Vás nové věci. "Dále chce organizace v rámci festivalu ukázat, že i když má každý jiné zvyklosti, bydlí jinde a třeba má jinou barvu pleti, všichni jsme lidé a můžeme si společně užít víkend. Chceme odstranit společenské nerovnosti tím, že spolu budeme komunikovat a budeme se zajímat," uvádí dále pořadatelé.

Stážisté jsou mladí lidé mezi 18 až 30 lety. Dorazili z velké dálky (Srbsko, Brazílie, Gruzie, Taiwan, Ukrajina, Indonésie, Kamerun, Kyrgyzstán, Tunisko, Indie, Hong Kong, Bangladéš, Turecko, Pákistán, Rusko, Jordánsko).

Více o akcích v OC Olympia Plzeň se dočtete na www.olympiaplzen.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24