QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Očkování bez registrace se rozjede i v Plzeňském kraji. Využijete tuto nabídku?

15.07.2021 15:55

Podívejte se, na jakých očkovacích místech bude možné nechat se naočkovat vakcínou proti koronaviru bez předchozí registrace. Celkově lze vybírat z devíti míst.

vaccine-6165772_1920(2)

I Plzeňský kraj spouští očkování bez předchozí registrace. Využít tuto nabídku mohou lidé na devíti očkovacích místech v kraji v pátek 23. července a v pátek 30. července od 8 do 13 hodin. Některá místa vypisují i další termíny bez nutnosti registrace. „Rozhodli jsme se zpřístupnit očkování všem, kteří z časových či jiných důvodů nechtějí čekat na rezervaci v centru. Zároveň jsme zvolili stávající očkovací centra proto, abychom dodrželi vhodné podmínky k uskladnění vakcín  a zachovali komfort pro očkované i zdravotnický personál,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová a dodává: „Zvolili jsme zatím dva termíny očkování bez registrace, abychom zásadním způsobem nenarušili stávající systém očkování v centrech, a podle zájmu veřejnosti budeme pokračovat v srpnu.“

Očkování bez registrace v předem určený čas bude možné na těchto místech:

EUC Klinika Plzeň
Nemocnice Privamed v Plzni
Domažlická nemocnice
Kulturní dům Stod
Sušická nemocnice s.r.o
LDN sv. Anna v Plané
Zdravotní ústav v Plzni
VOČM v Plzni - očkovat bez předchozí registrace budou také v sobotu 24. července
Klatovy kulturní dům Družba – zde proběhne očkování bez registrace pouze v pátek 30. července

S sebou je nutné mít jen kartičku zdravotní pojišťovny. POZOR: Očkování bez registrace bude možné pouze pro dospělé osoby od 18 let. Očkování bez registrace bude možné pouze první dávkou. Termín druhé dávky, který už bude 21 dní, dostane každý zájemce o očkování vygenerovaný systémem. Nebude tedy možnost nechat si ve vyhrazeném čase pro neregistrované aplikovat pouze druhou dávku. Tu musí každý absolvovat tam, kde mu byla aplikována dávka první.

Foto: Pixabay


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24