QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Očkování se v Klatovech vrací od 7. prosince do kulturního domu

01.12.2021 12:51

Klatovská nemocnice přesouvá od úterý 7. prosince ve spolupráci s městem své očkovací místo opět do kulturního domu. Důvodem je potřeba opět maximálně navýšit kapacity očkovacího místa.

Dům Kultury Klatovy_foto nemocnice PK

„V posledních dnech a týdnech opět roste zájem o očkování ať už třetími posilujícími dávkami, nebo mezi lidmi, kteří zatím očkováni nejsou. Navíc se u rizikových skupin zkracuje interval mezi podáváním 2. a posilující dávky na pět měsíců, což vytváří další velký tlak na očkovací místa. Chceme na to být připraveni, a proto jsme požádali město o opětovné zapůjčení prostoru v domě kultury. A bohužel vše nasvědčuje tomu, že ani letošní zimní sezona nebude úplně plesová, a město nám tedy mohlo vyjít vstříc. Za to samozřejmě opět děkujeme," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. 

Zájemci o očkování budou mít opět k dispozici parkovací místa před kulturním domem. Vcházet se bude hlavním vchodem, imobilní lidé budou moci využít  zadní vchod a výtah. Očkovat se bude v hlavním sále. Vstupní registrace bude v předsálí. 

K očkování je třeba se zaregistrovat a vybrat si termín dle nabídky očkovacího místa. Registrace probíhá přes Centrální rezervační systém na webu registrace.mzcr.cz. Očkování bez registrace bude i nadále výhradně v pátek dopoledne od 8 do 13 hodin.

"Příchozí ale musí počítat s tím, že bez rezervace na konkrétní termín budou na očkovacím místě čekat ve frontě. Proto všem stále doporučujeme se registrovat a rezervovat," doplňuje mluvčí.

foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24