QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Očkování třetí dávkou začalo, očkují i nemocnice v kraji

21.09.2021 13:45

Registrace na přeočkování třetí dávkou byly spuštěny v pondělí 20. září. V regionu třetí dávkou očkují i v krajských nemocnicích. Kdo se může očkovat třetí dávkou a jak funguje registrace?

očkování Plzeňský kraj foto Nemocnice PK

"Lidé, kteří ukončili očkování proti nemoci covid 1. i 2. dávkou minimálně před osmi měsíci se mohou od 20. září začít registrovat k přeočkování třetí dávou. Na registračním webu registrace.mzcr.cz si mohou vybrat i očkovací místa nemocnic Plzeňského kraje (Stod, Domažlice, Rokycany, Klatovy a Planá) bez ohledu, kde byli očkování v první etapě," uvádí tiskové oddělení Nemocnic Plzeňského kraje.

V regionu pokračuje také očkování dospělých bez registrace. Očkuje se v nemocnicích ve Stodě, Domažlicích, Rokycanech, Klatovech a v Plané. Ve Velkokapacitním očkovacím centru v Plané se očkuje bez registrace výhradně jednodávkovou vakcínu Janssen (od 18 let).

Děti od 12 do 15 let se mohou bez registrace nebo po registraci nechat očkovat ve Stodu, Domažlicích, Klatovech i Rokycanech.

K očkování je stále možné se i registrovat a vybrat si termín dle nabídky očkovacího místa. Registrace probíhá i nadále přes Centrální rezervační systém, který provozuje ministerstvo zdravotnictví (registrace.mzcr.cz).

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24