QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Od července se uzavře Tylova ulice. Opravy potrvají dva měsíce

19.06.2020 9:00

Pracovat se bude v úseku mezi Koperníkovou a Skrétovou ulicí. Řidiči musí počítat s dopravním omezením, na objízdné trasy najede také městská hromadná doprava.

Oprava v Pařížské a okolní změny_QAP_foto (9)

"Stavba zahrnuje celoplošnou opravu vozovky, opravu zastávky městské hromadné dopravy a obnovu světelného signalizačního zařízení,“ uvedla mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková s tím, že náklady přesáhnou 6,7 milionu korun. Rekonstrukce odstartuje 1. července, skončit by měla 31. srpna.

Cestující městskou hromadnou dopravou musí počítat se změnami tras a zastávek trolejbusových a autobusových linek 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 35, N2, N5 a N7.

"Linka 10 nebude zajíždět do oblasti Jižního Předměstí a Tylovy ulice a bude ukončena v centru města blokovým objezdem jako linka 14 po trase Doudlevecká – Prokopova – Goethova – Anglické nábřeží – Sirková – Americká  - Prokopova,“ informují Plzeňské městské dopravní podniky.

Trolejbusové linky 11 a 12 budou v obou směrech odkloněny do Husovy ulice. Linky 15 a 17 pojedou přes most Milénia a ulici U Trati. Trolejbus č. 16 pojede ve směru na Bory přes Prokopovu ulici a ulici U Trati a ve směru do centra přes Husovu ulici. Cestující linkou 18 pojedou ve směru na Borská pole přes Korandovu ulici, provoz ve směru k CAN bude beze změn.

Linka 35 bude obousměrně odkloněna do Husovy ulice, stejně jako noční autobusy N2 a N5. Autobus č. N7 pojede směrem na Novou Hospodu přes Klatovskou třídu a Borskou ulici, ve směru do centra přes Husovu ulici.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24