QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Od pondělí až 20 sportovců venku, uvnitř bude stále zákaz

09.04.2021 22:06

S koncem nouzového stavu začnou platit i některé změny v platných nařízeních. Malé změny se dotknou i sportu. Sportovci budou moci být alespoň venku v počtu maximálně 20 lidí.

atleticke zavody foto QAP (4)

Od pondělí 12. dubna sice platí, že uvnitř se může pohybovat dohromady až 10 osob. Pro sportování uvnitř ale stejně bude platit i nadále zákaz. „10 osob, to je spíše akademické,“ okomentoval tuto situaci nový ministr zdravotnictví.

Co tedy od pondělí ve sportu platí? 

„Od pondělí 12. dubna z mimořádných opatření platí následující pravidla. Venku mohou sportovat skupiny až 20 lidí bez využití vnitřních prostor sportovišť, nemohou jít do šatny, osprchovat se apod. Ve vnitřních sportovištích mohou sportovat jen osoby v rámci výkonu zaměstnání, tedy profesionální sportovci. Amatérští sportovci nemohou využívat vnitřní sportoviště,“ uvedl ministr zdravotnictví Petr Arenberger.

Lidé při sportu venku nemusí nosit roušku ani respirátor. „Žádné omezení venku není. 20 lidí si může zahrát fotbal, i když bude trochu ošizený o brankáře,“ uvedl ministr zdravotnictví.

Bude se moci tedy sejít 10 lidí uvnitř? „10 lidí se sejít může, ale nemohou to být amatérští sportovci. Pokud si doma uděláte párty a pozvete si tam 10 lidí, tak byste měli mít roušky,“ uvedl dále ministr Arenberger.

Pro amatérské sportovce už situace začíná být katastrofická. Například plavci už jsou téměř rok bez plavání v bazénu. O této situaci jsme si povídali s ředitelem bazénu v Plzni Tomášem Kotorou. Celý rozhovor čtěte zde.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24