Olympijský medailista a bronzový mistr světa kajakář Radek Šlouf přijede do Plzně

22.09.2021 8:51

Plzeň slaví. Její rodák Radek Šlouf vybojoval 5. srpna na Letních olympijských hrách bronzovou medaili, o uplynulém víkendu získal opět bronz na mistrovství světa ve čtyřkajaku.

1

Na své rodné město nezapomíná. Veřejnost se s ním může setkat na jeho autogramiádě v pondělí 27. září od 17:00 do 18:30 hodin v areálu DEPO2015. Akci pořádá TJ Prazdroj Plzeň – rychlostní kanoistika, klub, ze kterého vzešel Radek Šlouf, záštitu převzal první náměstek primátora Roman Zarzycký.

„Město Plzeň je velmi hrdé na svého rodáka z plzeňského Koterova Radka Šloufa. Vždyť během dvou měsíců vybojoval bronz v deblkajaku s Josefem Dostálem na olympijských hrách v Japonsku a následně na zářijovém mistrovství světa v Dánsku svoji sbírku rozšířil o bronz ve čtyřkajaku. Plzeň je městem sportu a jako město podporujeme investice do zázemí sportovních klubů, abychom měli další úspěšné reprezentanty. Loděnice na Radbuze, kde začínal právě i Radek Šlouf, letos získá od města 2,16 milionu korun na rekonstrukci,“ připomněl první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

„Autogramiáda zahájí oslavy a setkání členů kanoistického klubu. Součástí autogramiády bude také prezentace klubu TJ Prazdroj Plzeň z. s. Akce, která se bude konat v DEPO2015 od 17:00 do 18:30 hodin, cílí především na děti a jejich motivaci ke sportu. Přítomna bude také úspěšná reprezentantka a členka oddílu Denisa Řáhová. Veřejnost je srdečně zvána,“ uvedl za oddíl rychlostní kanoistiky Karel Kožíšek ml.

„Na Plzeň vzpomínám moc rád. Jak na sport, tak na vzdělání, na nic jiného mi nezbývalo moc čas. Vše jsem věnoval sportu. Bronzovou medaili bych neměl bez dvou mužů – trenéra Karla Kožíška st. a především mého parťáka Josefa Dostála,“ řekl při svém srpnovém přijetí na plzeňské radnici Radek Šlouf.

„Olympijský příběh začal tím, že maminka Radka Šloufa přivedla svého syna k nám do klubu vodních sportů TJ Prazdroj Plzeň s tím, že Radek nemůže hrát kolektivní sporty, protože je velmi zodpovědný a když něco zkazí, je smutný. Kajak byl přesně sport pro něj. Byl velmi houževnatý, šikovný chlapec, který začal trénovat v devíti letech a o rok později již byl třetí na Mistrovství České republiky. Pro trenéra byl Radek úžasný svěřenec. Měl neskutečnou tréninkovou morálku,“ vzpomněl na začátky sportovní kariéry jeho trenér Karel Kožíšek st. a zdůraznil: „Plzeňská Radbuza má svého prvního olympijského medailistu v kajaku Radka Šloufa.“

Zastupitelé Plzně v září 2021 rozhodli, že loděnice, v níž na svou úspěšnou sportovní kariéru nastoupil Radek Šlouf, získá od města Plzně částku 2,16 milionu korun na rekonstrukci. „Cílem rekonstrukce je navýšení kapacity vodácké posilovny, skladu lodí a šaten, a především modernizace sociálního zázemí,“ vyjmenoval Roman Zarzycký a upozornil, že celkové náklady jsou vyčísleny na necelých 11 milionů korun. „Kromě města Plzně by měla na rekonstrukci přispět Národní sportovní agentura necelými 7,57 miliony korun a zbytek, tedy 1,08 milionu korun by z vlastních zdrojů měl uhradit TJ Prazdroj Plzeň,“ doplnil Roman Zarzycký.

„Kanoistický oddíl TJ Prazdroj Plzeň byl založen v roce 1953. Věnuje se sportovní výchově dětí a mládeže ve věku od 8 do 21 let. Oddíl vychoval desítky juniorských a seniorských reprezentantů České republiky včetně olympijského medailisty Radka Šloufa. V současné době má 136 členů. Loděnice se nachází na levém břehu řeky Radbuzy v ulici U Radbuzy,“ připomněl za oddíl Karel Kožíšek ml.

 

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24