Opilec obtěžoval řidiče i spolucestující, agresivní byl i po převozu do nemocnice

11.01.2021 13:35

Policisté, záchranáři i strážníci zasahovali v sobotu 9. ledna na Domažlické ulici v Plzni u aresivního opilce, který obtěžoval nejprve řidiče trolejbusu, následně ale i dívky na zastávce.

domažlická

S agresorem se setkali strážníci v sobotu 9. ledna odpoledne v Plzni na Domažlické ulici. Strážníci byli upozorněni na agresivního muže, který měl napadat řidiče trolejbusu. Následně vystoupil a útočil na cestující, kteří se s ním nacházeli na zastávce. "Proti tomuto agresorovi, který jevil známky opilosti, museli strážníci použít donucovací prostředky. Nereagoval na jejich výzvu, aby zanechal svého jednání a chtěl stále útočit," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Čtyřicetiletý muž se před příjezdem záchranářů podrobil dechové zkoušce. "Výsledkem byla naměřená hodnota 1,91 promile," upřesnila Jana Pužmanová s tím, že na místo dorazili také policisté.  

Pro opilého muže dorazila sanitka a za doprovodu strážníka byl převezen s drobným poraněním v obličeji k ošetření na chirurgické oddělení nemocnice v Plzni na Lochotíně. Tam po jednom z vyšetření začal být opětovně agresivní a hrozilo, že napadne zdravotnický personál. "Jakmile dorazila strážníkům posila v podobě další hlídky, pokusil se na ni zaútočit. Strážníci museli znovu užít donucovacích prostředků a muž skončil zase s pouty na rukou. Po ošetření byl muž odvezen do protialkoholní záchytné stanice. Po propuštění si ho zde vyzvedli státní policisté, kteří se celou záležitostí zabývají," dodala mluvčí Jana Pužmanová.

Foto: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24