QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilec se řítil v protisměru po dálnici, nadýchal přes 4 promile alkoholu

24.04.2021 19:50

Svou velmi nebezpečnou jízdou ohrožoval opilý cizinec řidiče na Tachovsku. Po dálnici D5 se řítil vysokou rychlostí, navíc byl silně opilý. Několik kilometrů jel i v protisměru.

dálnice, www.ceskedalnice.cz

Osobní vozidlo zastavili policisté na Svaté Kateřině, řidič do detekčního přístroje nadýchal přes 4 promile alkoholu. "Dnes, krátce před čtvrtou hodinou odpolední, jsme na operačním středisku přijali oznámení, že na 142,5 km dálnice D5 jede osobní vozidlo v protisměru směrem na Prahu. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky, které projely přibližně několikakilometrový úsek dálnice, ale žádné auto v protisměru neobjevily," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Dle policistů si řidič s největší pravděpodobností chybu po cca osmi ujetých kilometrech uvědomil, své auto na 138 km otočil a dálnici následně opustil.

Cizince se povedlo zastavit policistům v místě odpočívadla na Svaté Kateřině. "Policisté u řidiče r. 1970 provedli dechovou zkoušku detekčním přístrojem, který posléze na displeji ukázal pozitivní hodnotu 4,06 promile alkoholu v dechu. Policisté muže dle zákona vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení spojenému s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobil," dodala Veronika Hokrová s tím, že řidič byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Následně s ním budou provedeny další procesní úkony a bude rozhodnuto o přesné právní kvalifikaci.

Foto: ceskedalnice.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24