Opilý cyklista bez helmy havaroval, hlavou narazil na kámen

07.07.2021 16:30

Nejen, že mu policisté naměřili velké množství alkoholu v krvi... Cyklista navíc neměl helmu. Po nehodě tak skončil v nemocnici, hlavou totiž narazil na kámen. 

sanitka

"Dne 4. července 2021 v 17:50 hodin došlo na místní komunikaci v chatové osadě Podhájí u Horšovského Týna k dopravní nehodě. Čtyřiačtyřicetiletý cyklista při jízdě na jízdním kole tovární značky Merida nezvládl řízení svého jízdního kola. Na rozbláceném povrchu s jízdním kolem uklouzl a hlavou narazil na kámen," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Cyklista měl štěstí a utrpěl jen lehké zranění. Záchranka ho odvezla do nemocnice v Domažlicích. "Za jízdy neměl na hlavě nasazenou ochrannou přilbu. Policisté cyklistu vyzvali k dechové zkoušce. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 3,39 promile alkoholu v krvi," uvedla dále policejní mluvčí.

Policie upozorňuje, že také cyklisté nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem. Opilce na kole tak čeká vysoká pokuta.

"Cyklista pod vlivem alkoholu jednoznačně vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku, nebo trestného činu. Za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. Závažnější jednání opilého cyklisty může být kvalifikováno jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky," vysvětluje Dagmar Brožová. 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24