Opilý muž se procházel uprostřed ulice, odmítal přejít na chodník

08.01.2021 12:10

Ve čtvrtek 7. ledna měli strážníci plné ruce práce s mužem, který se procházel uprostřed silnice v Budilově ulici. Nechtěl uposlechnout policisty, nakonec se jim ale podařilo muže zpacifikovat.

opilý muž uprostře ulice_MP Plzeň

Muž byl ve značně podroušeném stavu, užil velké množství alkoholu a potácel se prostředkem silnice v Budilově ulici. Vůbec nereagoval na upozornění strážníků, aby přešel na chodník.

Strážníkům se nakonec podařilo muže zpacifikovat. "Strážník ho chtěl z vozovky odvést do bezpečí, ale muž máchal blízko kolem sebe rukama a šel si dál. Nakonec byl jeho nebezpečný pohyb po silnici ukončen z důvodu bezpečnosti všech za použití hmatů a chvatů," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová s tím, že po svedení na zem se snažil muž kolem sebe ještě kopat, brzy s tím ale přestal a uklidnil se. 

Osmatřicetiletý muž se na místě podrobil dechové zkoušce, která ukázala 3,14 promile. "Protože ve stavu silné opilosti ohrožoval svůj život a zdraví, rozhodli se jej strážníci převézt na záchytku," dodala Jana Pužmanová.

Foto: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24