QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý muž týral štěně přímo na ulici! Zasáhnout museli strážníci

09.08.2018 11:57

Další případ drsného zacházení se psem museli řešit strážníci v Plzni na Doubravce. Opilý muž ubližoval štěněti přímo na ulici před zraky svědků.

IMG_1563

O pořádné pozdvižení se postaral opilý muž v Zábělské ulici na Doubravce v Plzni. Přímo před zraky svědků týral štěně. Zasáhnout museli nakonec strážníci.  

"Podle telefonického oznámení, které přijal operační strážník na lince 156, měl tento opilý muž na řetězu točit se štěnětem, jejž měl při sobě. Na místo vyjela hned hlídka místní obvodní služebny a psovod městské policie. Po příjezdu se k nim přihlásila žena, která událost nahlásila a potvrdila, co uvedla v oznámení. Stejné uvedli vzápětí i další svědci. Navíc prý měl dotyčný štěně nosit jako nákupní tašku," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Opilý muž, kterému strážníci naměřili víc jak 2 a půl promile, vše popíral. Navíc odvoz na záchytku ho hodně rozčílil. "Bylo rozhodnuto, že bude umístěn na záchytku, neboť ve svém stavu nekontroluje své chování. Toho rozhodnutí však u něj vyvolalo neklid, chtěl odejít z místa. Vzápětí začal být agresivní, když nerespektoval zákonnou výzvu a proti strážníkovi se rozešel se zaťatýma rukama v pěst, použili strážníci proti němu donucovací prostředky a brzy skončil s pouty na rukou," dodává mluvčí strážníků.

K vystřízlivění ho na záchytku strážníci i tak převezli, o štěně se pak postarali strážníci z odchytové skupiny a odvezli ho do plzeňského útulku. Za neuposlechnutí výzvy dostal muž pokutu. Záležitostí se dál bude mimo jiné zabývat příslušný správní orgán.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24