Opilý řidič po havárii v klidu odešel na ubytovnu - FOTKY

25.10.2021 10:07

Řidič na Domažlicku vyjížděl z parkovacího místa se zamlženým sklem, kde narazil do oplocení areálu a poté havaroval na náspu železniční trati. Dopravní nehodu neoznámil a z místa nehody odešel na ubytovnu.

Opilý řidič na Domažlicku_foto PČR_3
Opilý řidič na Domažlicku_foto PČR_3Opilý řidič na Domažlicku_foto PČR_4Opilý řidič na Domažlicku_foto PČR_2Opilý řidič na Domažlicku_foto PČR_1

Dne 23. října krátce před půlnocí došlo k dopravní nehodě ve firemním areálu v obci Trhanov. Osmatřicetiletý řidič osobního automobilu při vyjíždění z parkovacího místa vyjel na okraj místní komunikace, kde narazil do drátěného oplocení areálu. Po projetí oplocení vyjel ze silnice, kde s vozidlem havaroval na náspu železniční trati. Po dopravní nehodě řidič z havarovaného vozidla vystoupil, dopravní nehodu neoznámil a z místa nehody odešel na ubytovnu. Tam ho policisté vypátrali ráno 24. října.

„Řidič uvedl, že z důvodu klimatických podmínek došlo k zamlžení čelního skla vozidla a on neviděl na cestu, kam jede. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Na výzvu policistů se dobrovolně podrobil dechové zkoušce, který vyšla s pozitivním výsledkem 1,78 promile alkoholu v krvi. Řidič nepřiznal požití alkoholických nápojů před jízdou a uvedl, že po dopravní nehodě vypil čtvrt litru vodky a litr piva. Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, aby se zjistilo, kolik promile alkoholu mohl mít řidič v krvi v době havárie,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Na osobním vozidle byla škoda vyčíslena na 2 tisíce korun a na oplocení na 4 tisíce korun. Na železničním náspu škoda nevznikla.

V souvislosti s příchodem chladnějšího počasí, kdy v nočních hodinách klesají teploty pod bod mrazu, upozorňujeme, že pro řidiče platí povinnost odstranit námrazu, nečistoty či sníh.  Pokud řidič vozidlo řádně neočistí, vystavuje pokutě až do výše 2 tisíce korun, doplnila Dagmar Brožová.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24