Opilý řidič utekl od nehody! Vypátral ho policejní pes - FOTKY

10.12.2018 11:48

Řidič s víc jak dvěma promile nezvládl jízdu s dodávkou a s autem naboural přímo do stromu. Z místa ovšem utekl a policie tak rozjela pátrání.

4
4235

K nehodě došlo v noci ze soboty na neděli v obci Železná na Domažlicku. Opilý řidič nezvládl jízdu s dodávkou a naboural do stromu. Z místa utekl a rozjet se tak muselo pátrání, do kterého byl nasazený i psovod.

"Řidič nákladního automobilu tovární značky Fiat Ducato, jedoucí ve směru od obce Bělá nad Radbuzou ke státní hranici, vjel v mírné levotočivé zatáčce na pravou krajnici, vpravo mimo komunikaci, kde narazil do oplocení areálu bývalé roty a dále do stromu a náletových stromů. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Z místa dopravní nehody však utekl, aniž by splnil zákonnou oznamovací povinnost," říká m luvčí policie Dagmar Brožová.

Na místo byl povolán policejní psovod se svým služebním psem. "Čtyřnohý parťák Darek byl úspěšný a řidiče vypátral. Sedmačtyřicetiletý muž se po řádném poučení podrobil dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem 2,04 promile alkoholu v krvi. Opakovanou dechovou zkouškou bylo naměřeno 2,19 promile alkoholu v krvi řidiče," pokračuje mluvčí policie s tím, že řidič okamžitě na místě přišel o řidičák a policie nehodu dál vyšetřuje.

Alkohol stál i za nehodou, ke které došlo v pondělí ráno na Rokycansku. Tam došlo ke střetu vlaku a osobního auta na železničním přejezdu. Teprve 18letý řidič auta nadýchal skoro jedno promile. Více se dočtete zde.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24