QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opuštěný dům na Plaské obsadili bezdomovci - FOTO

14.11.2017 11:27

Strážníci v Plzni odhalili nové "sídlo" bezdomovců. Parta několika lidí i se psy se vloupala do opuštěného domu na Plaské. Případ si nakonec převzala policie.

200455_9

Strážníci se na opuštěný objekt na Plaské zaměřili po tom, co je na podivný pohyb v domě upozornil svědek. Na místo proto vyrazila hlídka a zjistila, že se do domku skutečně někdo vloupal.

"Hlídka ze stanice Územně strážní služby provedla kontrolu na Lochotíně, kde zjistili od občana, že jeden z opuštěných domů v Plaské ulici obývají lidé bez domova. Na domě strážníci zjistili vyraženou petlici u dveří. Zevnitř v tu dobu byl slyšet štěkot psů a v oknech bylo vidět, že uvnitř jsou nějací lidé," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

V podstatě hned bylo jasné, že celá věc bude mít další dohru. "Jelikož pojala hlídka podezření ze spáchání trestného činu, přivolala na místo Policii ČR. Po příjezdu policistů, kteří si celou záležitost převzali k dalšímu šetření, bylo zjištěno, že uvnitř byly čtyři osoby, dva muži a dvě ženy, ve věku od čtyřiadvaceti do třiatřiceti let," dodává mluvčí strážníků.

Podobných případů, kdy lidé bez domova využívají opuštěné objekty nebo zahradní domky, tradičně s příchodem zimního a mrazivého počasí přibývá. Velmi často se bezdomovci vloupávají i do chat v různých osadách nebo koloniích.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24