QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavy příchodu roku mají na Plzeňsku dohru v podobě policejního šetření

02.01.2019 13:11

Policie na Plzeňsku dál řeší případ obrovské exploze v Přešticích i neštěstí při ohňostroji ve Městě Touškov. Výbuchem v Přešticích už se zabývá dokonce kriminálka.

DSC05820

K mohutné explozi došlo v Přešticích kolem silvestrovské půlnoci přímo na náměstí. Policie už zjistila, že pyrotechniku na náměstí instaloval 21letý mladík. Případem se dál zabývá kriminálka.

"Policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň - venkov zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecné ohrožení.  Na náměstí si připravil upravenou pyrotechniku 21letý muž a odpálil ji. Kriminalisté v současné době vyslýchají svědky, zjišťují, co vše bylo použito k přípravě , zda došlo ke zranění osob či škodám na majetku. Do současné doby nemáme informace o tom, že by byl někdo zraněn," říká mluvčí policie Martina Korandová s tím, že policisté také požádali o odborná vyjádření a čekají na jejich výsledky.

Policie se dál zabývá i zraněními dětí, ke kterým došlo během novoročního ohňostroje ve Městě Touškov. "Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Čekáme na lékařské zprávy o stavu zraněných," dodává policejní mluvčí. Také v tomto případu budou hrát značnou roli výsledky odborných šetření.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24