QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavy výročí vzniku Československa zasáhnou do dopravy v Plzni

23.10.2018 7:01

V Plzni proběhnou v tomto týdnu hned dvoudenní oslavy výročí vzniku Československa. Promítne se to i v dopravě. S omezením musí počítat řidiči a také cestující MHD.

foto-qap-cz (20)

Dvoudenní program oslav vzniku republiky v Plzni si o víkendu 27. a 28. října vyžádá dopravní opatření. Ta se dotknou silniční i městské hromadné dopravy.

Největší zásah pocítí řidiči v neděli 28. října v souvislosti se slavnostním shromážděním u pomníku T. G. Masaryka a následným lampionovým průvodem. Kompletní přehled dopravních omezení je zveřejněn na www.plzen2018.eu a více informací o změnách provozu MHD je k dispozici na www.pmdp.cz.

Slavnostní shromáždění u pomníku T. G. Masaryka částečně v neděli uzavře od 17 do 18 hodin pravý jízdní pruh Klatovské třídy ve směru do centra mezi křižovatkami ulice Purkyňova a náměstí T. G. Masaryka. K obousměrné uzavírce Klatovské dojde vzhledem k  lampionovému průvodu v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati a Borská po křižovatku s ulicí Husova a Smetanovy sady v čase od 17:55 do zhruba 18:30 hodin. Ve stejném čase bude také bez jakékoli náhrady výluka tramvajové linky číslo 4 v obou směrech v úseku zastávek Náměstí T. G. Masaryka – Sady Pětatřicátníků. Úplná uzavírka vozovky kvůli řazení průvodu zasáhne náměstí T. G. Masaryka v úseku ulice Petákova a Klatovská třída v době od 16:30 do cca 19 hodin.

Celou neděli, respektive od 9 do 20 hodin, se nebude smět parkovat na náměstí Republiky včetně parkoviště před budovou radnice. Pro dopravu bude náměstí zcela uzavřené v čase od 18 do 19:30 hodin. Řidiči tak neprojedou ani jedním dostupným vjezdem, tedy ulicemi Prešovská, Františkánská, Pražská a Dominikánská.  Od 18 do 19 hodin se tam nedostanou ani vozy veřejné městské dopravy, a to tramvajových linek 1 a 2 a autobusových linek č. 20, 33 a 40.

Parkovat v obou směrech vozovky nebude možné po oba dva dny oslav (27. a 28. října) v Kopeckého sadech v úseku ulic Jungmannova – Martinská. Platnost zákazu vyprší v neděli 28. října v 17 hodin, ale naváže na něj od 18 do 19:30 hodin v této lokalitě zákaz parkování po pravé straně od ulice Martinská až ke Goethově ulici. Ve stejném čase, tedy od 18 do 19:30 hodin, bude platit oboustranný zákaz parkování ve Smetanových sadech v úseku ulic Jungmannova – Klatovská.

Zdroj: Magistrát města Plzně

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24