QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ostraha kradla pneumatiky za účelem vlastního prodeje - FOTKY

02.09.2020 14:10

Kriminalistům se podařilo rozkrýt případ rozsáhlých krádeží pneumatik ze skladu firmy v průmyslovém parku na Nové Hospodě na Tachovsku. Šesti mužům bylo policejním komisařem sděleno obvinění z krádeže.

pneumatiky3
pneumatikypneumatiky1pneumatiky2pneumatiky3pneumatiky4

Kriminalisté pozatýkali šest mužů ve věku 56, 49, 42, 36, 29 a 26 let. Podle tiskové mluvčí PČR Dagmar Jirouškové docházelo ke krádežím nejméně od roku 2017 do poloviny letošního června.

"Na základě provedeného šetření, zjištěných skutečností a zajištěných důkazů se ukázalo, že z krádeží je podezřelých šest mužů ve věku 56, 49, 42, 36, 29 a 26 let, kterým policejní komisař sdělil obvinění z pokračujícího zločinu krádeže," upřesňuje mluvčí.

Dva z obviněných pracovali jako strážní v bezpečnostní agentuře, která zajišťovala střežení skladu jedné firmy v průmyslovém parku na Nové Hospodě, ze kterého obvinění právě za pomoci strážných odcizené pneumatiky odváželi do bydliště jednoho z mužů. Sami strážní se na odvážení pneumatik střídavě podíleli.

Kriminalisté zjistili, že pachatelé byli schopni najednou odvézt až 250 kusů pneumatik, které převáželi na vlecích připojených za vozidly.

"V době zadržení pachatelů policisté na vleku pachatelů zajistili celkem 229 kusů pneumatik různých rozměrů v hodnotě přes 1,2 milionu korun, dalších 174 kusů v hodnotě přes 860 tisíc korun měli obvinění připravených v hale k odcizení," dodává Dagmar Jiroušková.

Předmětem dalšího šetření zůstává, jak velkou škodu pachatelé způsobili za dobu páchání terstné činnosti. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody na dva až osm let.

Foto: Policie ČR


 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24