Otevření terminálu v Šumavské se promítne do provozu autobusů v Plzni

02.12.2018 12:30

Nový terminál v Šumavské v Plzni se otevře už na konci příštího týdne. S sebou to přinese i změny v provozu některých autobusových linek. Čtěte podrobnosti!

1

Nový terminál v Šumavské ulici v Plzni se už příští týden otevře. Krom jiného se to projeví i v provozu dvou linek autobusů MHD. Změny začnou platit v souvislosti s novým jízdním řádem od 9. prosince.

Konkrétně se to týká linek číslo 35 a 57. "Do terminálu, respektive zastávek ´Hlavní nádraží´ v Šumavské ulici budou přesměrovány linky 35 a 57. Trasa těchto linek se nikterak zásadně nemění. Současná konečná zastávka ´U Ježíška´ bude zrušena a obě linky budou přesměrovány do zmíněných zastávek v Šumavské ulici. Spoje linek 35 a 57 budou rovněž nově odbavovat v zastávce ´Pařížská´ pro směr na Radčice," informovaly dopravní podniky.

Cestující by ovšem měli mít na paměti, že budou obě linky jezdit celotýdenně dle zcela nových jízdních řádů.

Změna se samozřejmě týká i příměstských autobusů. Některé z nich budou mít u terminálu konečnou. Jde o autobusy od Losiné, ze Zruče-Sence, ze Starého Plzence a Letkova, z Chrástu, Kyšic a Ejpovic, z Kozolup a jedna linka z Kralovic.

FOTO: ilustrační - Plzeň 2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24