QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Otevření železničního tunelu u Ejpovic se dotkne jízdních rádů MHD v Plzni

06.12.2018 18:41

Už od tohoto víkendu začne platit nový jízdní řád také MHD v Plzni. Do něj se mimo jiné promítne otevření železničního tunelu u Ejpovic. Změny čekají hned čtyři linky.

66_vejprnice_u_skoly

Nový jízdní řád MHD v Plzni začne platit v neděli 9. prosince. Dopravní podniky upozorňují, že některé změny budou zásadní. Souvisí s nedávným otevřením železničního tunelu u Ejpovic. Konkrétně se dotknou linek číslo 15, 52, 53, 54.

U linky číslo 15 půjde jen o jedinou změnu, a sice prodloužení trasy ze zastávky "Mrakodrap" až do zastávky "Hlavní nádraží. U linky číslo 52 nedojde přímo ke změně trasy, ale sjednotí se odbavování cestujících v zastávce "Chrást, Lidový dům“ pro spoje, které pokračují dále na Bušovice. Tyto spoje budou odbavovat na zastávka linek VLD a linky N11 v ulici Čs. odboje.

U linek číslo 53 a 54 už budou ovšem změny zásadní. "Linka 53 dle požadavku organizátora veřejné dopravy na Plzeňsku, firmy Poved, bude nově vedena v základní trase Doubravka – Červený Hrádek – Kyšice, ObÚ – Dýšina, Nová Huť jako jezdí dosud. Ovšem vybrané spoje budou pokračovat v trase současné trasy linky 54 zpět z Nové Huti (případně již přímo ze zastávky ´Dýšina, náves´) na Chrást do zastávky ´Chrást, Lidový dům´. Nejedná se tedy o nově pojížděný úsek linkou MHD, pouze linka 53 přebere do své trasy současný úsek trasy linky 54 mezi Dýšinou, Novou Hutí a Chrástem," upozorňují dopravní podniky.

Také autobusy linky číslo 54 budou jezdit v hodně změněném systému. "Linka 54 dle požadavku organizátora veřejné dopravy na Plzeňsku, firmy Poved, bude nově vedena v základní trase Doubravka – Červený Hrádek – Dýšina, Nová Huť, bude tak zrušena ta část trasy, kdy vybrané spoje pokračovaly až do Chrástu. Tuto trasu bude nyní obsluhovat linka 53. V rámci změn bude provoz linky 54 omezen, respektive část spojů přejde na linku 53. Linka nebude v provozu ve dnech volna," uvádí PMDP.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24