QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ozbrojený muž z Prahy chce spáchat sebevraždu. Zamířil na Rokycansko

02.04.2019 18:36

Policie žádá o pomoc při pátrání po osmatřicetiletém Ivanu Holečkovi. Ve čtvrtek odjel do Kařezu, od té doby je pohřešovaný.

Ivan Holeček zaslal svým kamarádům a přítelkyni několik zpráv s tím, že chce spáchat sebevraždu.  Jeho partnerka se proto obrátila na policii.

"Kriminalisté prošetřováním případu zjistili, že muž odešel ve čtvrtek 28. března po sedmnácté hodině z práce, kde nasedl do svého vozu a odjel do obce Kařez. Tam dorazil kolem dvacáté hodiny a zaparkoval vůz před chatou svých rodičů. Pravděpodobně ještě v autě rozeslal zmíněné zprávy a  od té doby ho již nikdo neviděl. Do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu a jeho mobilní telefon je nedostupný,“ uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský.

"K obci Kařez má osmatřicetiletý Ivan Holeček  kladný vztah, neboť tam v minulosti často jezdil se svými rodiči. Společně byli i členy tamního mysliveckého spolku. Má tudíž velmi dobrou znalost okolí a nechal se slyšet, že pokud by spáchal sebevraždu, tak právě tam,“ dodává mluvčí.

Muž  má psychické problémy a pravidelně musí užívat léky. O sebevraždu se už pokusil dříve. Pohřešovaný má pravděpodobně u sebe legálně drženou, krátkou střelnou zbraň.

Ivan Holeček je  175 až 185 cm vysoký, má vysoké čelo a hnědé vlasy. Zvláštním znamením je dlouhá jizva na boku hlavy od prodělané operace mozku.

"Naposled byl viděn v modré péřové bundě s kapucí, modrých kalhotách a tmavě modrých bot s bílou podrážkou. Pokud jste muže viděli, nebo víte, kde se nachází, neprodleně prosím kontaktujte linku tísňového volání 158,“ uzavírá Jan Rybanský.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24