QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oživené noční prohlídky, festival i další akce! Klášter v Kladrubech ožívá

03.07.2019 7:59

Nádherné prostory kláštera v Kladrubech v průběhu července ožijí tradičními akcemi. Chybět nebudou ani originální noční oživené prohlídky, ty si rozhodně nenechte ujít!

img_8051

Spor mezi králem Václavem IV. a arcibiskupem Janem z Jenštejna se rozhoří v červenci v klášteře Kladruby. Již po devatenácté se návštěvníci v rámci Benediktinských dnů, oživených nočních prohlídek, ponoří do historie tohoto místa a dozvědí se, jakou roli sehrál kladrubský klášter v mučednické smrti Jana Nepomuckého.

Prohlídky budou probíhat 12., 13., 19. a 20. července a začínat budou vždy v každou celou hodinu od 20:00 do 23:00. Těšit se mohou návštěvníci kláštera také na tradiční festival Kladrubské léto, který zahájí koncert varhaníka Jaroslava Tůmy a houslistky Lucie Sedlákové 13. července. Následovat bude koncert smyčcového tria Zanetto Trio 20. července. Koncert čtveřice mladých cellistů Prague Cello Quartet v sobotu 27. července přinese originální úpravy nejen nejznámějších klasických skladeb, ale také filmových melodií a jazzových, rockových nebo popových hitů.

Unikátní prohlídka klášterního kostela s názvem Nocí ke hvězdám je připravena v rámci Monastýrování na 26. a 27. července. Po dva večery si návštěvníci mohou lámat hlavu šiframi a hledat indicie, které jim pomůžou rozluštit tajenku. "Krátká komentovaná prohlídka je nejprve seznámí s historií a zároveň poslouží i jako nápověda k tajence. Za její správné vyluštění návštěvníci získají odznak, který slouží jako volná vstupenka do kláštera v Plasích a v Teplé, které jsou do akce také zapojeny," říká Silvie Strachotová ze správy kláštera.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24