QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Padesátiletý muž vyjel do plzeňských ulic pod vlivem drog

15.01.2021 12:57

Muži vůbec nevadilo, že má zákaz řízení. I tak usedl za volant a na cestu se posílil užitím drog. Naštěstí si podivného chování všimli kolemjdoucí.

U trati2

Strážníci byli upozorněni na podivné chování muže, který seděl za volantem nastartovaného auta, jenž stálo v Plachého ulici v Plzni.

Volající oznámil, že je zřejmě dotyčný pod vlivem drog nebo alkoholu. "Hlídka strážníků pojala stejné podezření, když s ním vzápětí hovořila. Padesátiletý muž jim však uvedl, že řidičem není, že jen se spolujezdkyní na něj čekají," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Strážníci se tedy od auta vzdálili, ale stále sledovali, jak se muž za volantem zachová. To on ale nevěděl, a když si už myslel, že hlídka odjela, tak se rozjel směrem ke Klatovské ulici. "Hned v ulici U Trati jej strážníci zastavili a požadovali doklady. Muž během kontroly však nepředložil řidičský průkaz. Lustrací bylo zjištěno, že má zákaz řízení. Provedená dechová zkouška byla negativní, zato test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na opiáty, amfetamin, metamfetamin a THC," dodala Jana Pužmanová s tím, že strážníci přivolali na místo policisty ČR a záležitost jim předali k dalšímu šetření.

Foto: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24