Pálení čarodějnic i májka! Plzeňská zoo láká na další akce

29.04.2019 7:59

Plzeňská zoologická zahrada láká na další doprovodné akce. Přelom dubna a května je tradičně ve znamení pálení čarodějnic a stavění májky. Letos tomu nebude jinak...

Májka a pálení čarodějnic ve Štruncových sadech.

Zoologická zahrada v Plzni pokračuje v sérii doprovodných akcí hlavní sezóny. Na přelomu dubna a května k nim patří samozřejmě pálení čarodějnic a stavění májaky. 

Hned 30. dubna jsou návštěvníci zvaní na čarodějnický slet na statku Lüftnerka. "Návštěvníci v čarodějnických kostýmech mají od 12 hodin do zoologické a botanické zahrady vstup zdarma. Nejlepší masky, stejně jako výsledky slalomu s koštětem, budou odměněny zajímavými cenami. Za zvládnutí naučné stezky, plné temných a strašidelných postav, budou pořadatelé rozdávat špekáčky. Ty si bude možné opéct na čarodějnické vatře," láká František Hykeš ze zoo.

V zoologické zahradě ale bude živo i o den později, tedy 1. května. "Ve středu 1. května nabídne statek Lüftnerka návštěvníkům zoologické a botanické zahrady ve 14 hodin tradiční zpívání pod májkou. Vystoupí dětské lidové soubory při ZUŠ v Nepomuku a Bedřicha Smetany v Plzni," pokračuje František Hykeš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24