Pánové, pozor! Přípravek na erekci obsahoval nebezpečné látky - FOTKY

22.02.2019 13:54

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila přípravek na erekci, který obsahoval zakázané a nebezpečné látky. Na obalu navíc zmíněné nebyly.

1
12

Inspektoři SZPI při kontrolách doplňků stravy objevili tentokrát velmi nebezpečný přípravek určený pro muže. Lotyšské tabelty POWERtabs na mužskou erekci obsahovaly látky, které mohou ublížit zejména lidem s problémy se srdcem.

Tablety obsahovaly nepovolené látky sildenafil a thiosildenafil. Ty se využívají zejména v léčivech na podporu mužské erekce. Nevědomé požití těchto látek může způsobit závažné zdravotní komplikace zejména kardiakům a lidem s vysokým krevním tlakem. Na obalu o nich výrobce navíc "pomlčel".

Konkrétně se jedná o šarži s expirací 12/2018 v balení po dvaceti tabletách. "V uvedené šarži laboratorní rozbor potvrdil přítomnost sildenafilu v množství 0,318 mg/1 kapsle a přítomnost thiosildenafilu v množství 57,2 mg/1 kapsle. Potravina obsahující farmakologicky účinné (léčivé) látky v tomto množství je pak považována za nebezpečnou," říká mluvčí inspkece Pavel Kopřiva. "SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mohou mít předmětnou šarži doplňku stravy doma, aby jej nekonzumovali," dodává.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24