QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Papírové a 3D modely hradů a zámků. Navštivte výstavu v Chudenicích

05.05.2021 15:01

Téměř 50 papírových a 3D modelů hradů a zámků a barokních církevních staveb příhraničí můžete od 4. května obdivovat na Starém czerninském zámku - Muzeu Josefa Dobrovského v Chudenicích.

chudenice papirovy svett zamku a hradu

V Chudenicích a okolí je co objevovat. Je zde unikátní Americká zahrada se stromem, který patří k nejstarším v Evropě, rozhledna Bolfánek a přímo v Chudenicích czerninský zámek s muzeem. Tady v současné době vystavují papírové a 3D modely hradů a zámků.

"Jde o exponáty které u nás vystavují Libor Marek, Andrea Huclová a Jan Bednář. 3D modely církevních památek pak zapůjčila o.p.s. Úhlava z Klatov," informuje kastelán zámku Chudenice Ludvík Pouza.

Výstava je doplněna o repliky mincí a sbírku cínových rytířů. Výstava potrvá do 30. září 2021, návštěvníci si ji mohou prohlédnout individuálně bez průvodce.

"Přístupné jsou na zámku také expozice muzea, sklepy a venkovní expozice hasičské a zemědělské techniky," uvádí dále kastelán.

Otevřeno je úterý - neděle od 9 do 16 hodin.

Čtěte také tip na výlet na Chudenicku - naučnou stezku Žďár k Americké zahradě, rozhledně Bolfánek a na další místa. Více zde.

Foto: L. Pouza

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24